Regenwaterrecuperatie

Luc De Wit bvba helpt u hemelwater nuttig te gebruiken, met onze systemen van regenwaterrecuperatie in Machelen.

Nuttig water, gratis uit de lucht

In België gebruikt ieder inwoner gemiddeld 135 l drinkwater per persoon per dag. De helft ervan is voor toepassingen waarvoor eigenlijk geen drinkbaar water nodig is. Daarom is het beter om voor die toepassingen regenwater te gebruiken.
Regenwater heeft een aantal voordelen. Het komt ‘gratis’ ‘uit de lucht’ vallen en het is vaak veel minder ‘hard’ of kalkrijk dan kraantjeswater. Daardoor hebt u minder wasmiddelen nodig en hebben uw huishoudtoestellen minder last van kalkaanslag.
Voor volgende toepassingen is gefilterd regenwater ideaal: spoelwater in het toilet, besproeien van de tuin, wasmachine, schoonmaken, ...

Soms verplicht

Tegenwoordig is het in België verplicht om bij nieuwbouw en bij bepaalde renovaties een regenwaterput te installeren. In dat geval kan een installatie voor regenwaterrecuperatie op termijn een belangrijke besparing betekenen.
Luc De Wit bvba in Machelen (Brussel) heeft jarenlang ervaring met installaties voor regenwaterrecuperatie. Denkt u dat zo’n systeem een goede oplossing is voor u? Twijfelt u nog en wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Back to Top