Contacteer ons

02 253 17 00
[email protected]
BTW nr : BE0435 835 648

Gratis offerte
Certificaten
  • Gecertificeerd installateur Hernieuwbare Energie – warmtepompen
  • Gecertificeerd installateur Thermische zonne-energiesystemen – sanitair warm water
  • Cerga installateur
  • MazoutExpert Cedicol

Op een zuivere manier regenwater hergebruiken

Met een goed regenwatersysteem van Luc De Wit bvba kun je op een zuivere manier regenwater perfect hergebruiken. Zo bespaar je niet alleen op je waterfactuur, maar verbruik je minder leidingwater. 

NUTTIG WATER, GRATIS UIT DE LUCHT

In België gebruikt ieder inwoner gemiddeld 135 l drinkwater per persoon per dag. De helft ervan is voor toepassingen waarvoor eigenlijk geen drinkbaar water nodig is. Daarom is het beter om voor die toepassingen regenwater te gebruiken. De voordelen van regenwater zijn aanzienlijk: het komt ‘gratis’ uit de lucht vallen en het is vaak veel minder hard of kalkrijk dan kraantjeswater. Daardoor heeft u minder wasmiddelen nodig en hebben uw huishoudtoestellen minder last van kalkaanslag. Voor volgende toepassingen is gefilterd regenwater dan ook ideaal: spoelwater in het toilet, besproeien van de tuin, wasmachine, schoonmaken, ... 

AL DAN NIET VERPLICHT

Tegenwoordig is het in België verplicht om bij nieuwbouw en bij bepaalde renovaties een regenwaterput te installeren. In dat geval kan een installatie voor regenwaterrecuperatie op termijn een belangrijke besparing betekenen. Denkt u dat een regenwatersysteem een goede oplossing is voor u? Twijfelt u nog en wenst u wat meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

De merken waarmee we steevast werken zijn Wilo en Grundfos. U kunt er dus zeker van zijn dat uw regenwaterinstallatie van de hoogste kwaliteit is.