Contacteer ons

02 253 17 00
[email protected]
BTW nr : BE0435 835 648

Gratis offerte
Certificaten
  • Gecertificeerd installateur Hernieuwbare Energie – warmtepompen
  • Gecertificeerd installateur Thermische zonne-energiesystemen – sanitair warm water
  • Cerga installateur
  • MazoutExpert Cedicol

Ventilatie voor een gezonde en prettige leefomgeving

Sinds 2006 is een goed ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en renovaties. Een goed geïsoleerde woning zonder ventilatie zorgt namelijk voor heel wat problemen zoals schimmels en vocht. Om gezond te leven is het dus van prioritair belang dat u beschikt over een uitstekend ventilatiesysteem, geplaatst door de ervaren werknemers van ons gemotiveerde team. 

WAAROM VENTILEREN?

Om comfortabel en gezond te leven heeft een mens 20 m³ verse lucht per uur nodig. Als je woning onvoldoende verse lucht aanlevert zult u dus steeds opnieuw dezelfde vuile lucht inademen.

Door de evolutie naar energiezuiniger bouwen (betere isolatie en luchtdichtheid) stijgt dus ook het belang van een goede ventilatie. Het afvoeren van verontreinigde lucht en het aanvoeren van verse lucht is zeer belangrijk in ruimtes waar mens en dier verblijven, zeker in sterk geïsoleerde woon- en werkruimten. 

Uw ventilatie is tenslotte belangrijk om vochtproblemen en muffe geurtjes tegen te gaan. Door gebrekkige ventilatie ontstaat condensatievocht en kunt u te maken krijgen met loskomend behang of verf, schimmels, houtrot, beschadigd pleisterwerk en ongedierte. 

Naargelang de toevoer en afvoer natuurlijk of mechanisch gebeurt, onderscheiden we verschillende systemen om gecontroleerd te ventileren: type A (natuurlijke aanvoer, natuurlijke afvoer), type C (natuurlijke aanvoer, mechanische afvoer) en type D of ook wel balansventilatie genoemd (mechanische aanvoer, mechanische afvoer). 

LET’S TALK BUSINESS!

Denkt U dat één van deze systemen een goede oplossing is voor u? Twijfelt u nog en wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Vermits wij ook thuis zijn in alle systemen van verwarming & sanitair, kunnen wij u een totaalpakket aanbieden. Zo maken wij u het leven wat makkelijker!